Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τα προνήπια μας συνέχισαν να μαθαίνουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα τα δοντάκια τους.Η δασκάλα τους η κυρία Λίνα, τους τόνισε ότι Π Ρ Ε Π Ε Ι να τα βουρτσίζουν κάθε μέρα, πρωί-βράδυ και μετά από κάθε γεύμα. Ότι καλό είναι να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα,να αλλάζουν αρκετά συχνά την οδοντόβουρτσα τους και ότι δεν πρέπει να τρώνε πολλά γλυκά. Τα συμβούλεψε να επισκέπτονται τον οδοντίατρο μία με δύο φορές τον χρόνο ακόμα και όταν δεν έχουν χαλασμένα δοντάκια.Τους διάβασε το παραμύθι"Ο Λουκάς,η Ελενίτσα και τα τερατάκια" και αφού τους έδειξε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να βουρτσίζουν τα δοντάκια τους,τους έμαθε και το τραγουδάκι."Έτσι βουρτσίζουμε τα δόντια"και το αναπαρέστησαν κινητικά. Η κατασκευή της εβδομάδας ήταν ένα ρολόι του οποίου οι δείκτες ήταν οδοντόβουρτσες που έδειχναν πότε πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους και έγραψαν μόνοι τους:Με συχνά βουρτσίσματα τέρμα τα σφραγίσματα.


Σε λευκή κόλλα ζωγράφισαν ένα στόμα με χαλασμένα δοντάκια και αφού έκοψαν εικόνες από μικρόβια τις κόλλησαν μέσα σε αυτό.



Έπαιξαν μαζί με την δασκάλα τους ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να ταιριάξουν καρτέλες με λέξεις και να βάλλουν τις ίδιες αντικριστά σε στήλες και ένα άλλο όπου όποιο παιδάκι αναγνώριζε κάποια λέξη(δόντι, τερηδόνα,οδοντίατρος...)κέρδιζε πόντο. Νικητής ήταν αυτός που είχε τους περισσότερους.



Τέλος η δασκάλα τους είχε μια πολύ ωραία ιδέα!Τους έφτιαξε φιγούρες με τον Φαγανούλη, την Δαγκωνούλα, τον Βρωμίξ τον Πετραδάκι, τον Ουλίξ και 2 γερά δοντάκια και έπαιξαν κουκλοθέατρο μόνοι τους με διαλόγους που τους σκέφτηκαν μόνοι τους!

Το διασκέδασαν πολύ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου