Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΚΡΙΕΣ-ΙΝΔΙΑΝΟΙ

Αυτή την εβδομάδα συζητήσαμε με την κυρία Φωτεινή για τις Απόκριες, τις συνήθειες των ημερών, τις στολές, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και μας διάβασε το παραμύθι"Απόκριες στο δάσος".Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στην στολή των Ινδιάνων, στον τρόπο ζωής τους, στις σκηνές τους και στα χαρακτηριστικά της φυλής τους. Κατασκευάσαμε με χαρτόνι κάνσον τα φτερά που φοράνε στο κεφάλι τους και αφού φτιάξαμε κολιέ ,περνώντας μόνοι μας χρωματιστές χάνδρες σε κορδόνια(άσκηση λεπτής κινητικότητας),το μόνο που έλειπε ήταν να μας βάψει η δασκάλα μας για να γίνουμε σωστά ινδιανάκια.

Έπρεπε όμως να φτιάξουμε και το δικό μας χωριουδάκι.
Γι αυτό δουλέψαμε ομαδικά:Πήραμε χαρτί του μέτρου(μεγάλο), ξαπλώσαμε στο πάτωμα και σχεδιάσαμε το χωριό των ινδιάνων.Πήραμε τα πινέλα , στρωθήκαμε στο βάψιμο και ιδού το αποτέλεσμα:


Όλα ήταν έτοιμα για να μιμηθούμε τους ινδιάνους που χορεύουν γύρω από την φωτιά.Η κυρία Φωτεινή μας έμαθε και το τραγουδάκι των δέκα μικρών ινδιάνων και το τραγουδούσαμε καθώς χορεύαμε.


Περάσαμε υπέροχα!!Και αυτό που είχε περισσότερη πλάκα ήταν ότι φύγαμε από το σχολείο μας μασκαρεμένοι με όλα αυτά που φτιάξαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου