Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Παιδικό βιβλίο-επίσκεψη σην δανειστική βιβλιοθήκη

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, συζητήσαμε με τα παιδάκια μας για τα αγαπημένα μας παραμύθια και διαβάσαμε κάποια από αυτά. Μιλήσαμε για τον διάσημο συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,του οποίου φωτογραφία δείξαμε στον υπολογιστή και αναφέραμε μερικά παραμύθια του, για να καταλάβουν τα παιδιά πόσο γνωστός ήταν.
Εξηγήσαμε από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα βιβλία και ότι πρέπει να ανακυκλώνουμε παλιά βιβλία και περιοδικά για να μην χρειάζεται να κόβονται συνεχώς καινούργια δέντρα. Μάθαμε στα παιδιά πώς χρησιμοποιούμε σωστά ένα βιβλίο, πόσα είδη βιβλίων υπάρχουν και αναφέραμε το ειδικό σύστημα και τα ειδικά βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Παίξαμε ένα παιχνίδι με ερωτήσεις όπου εμείς ρωτάμε πως λέγονται κάποιοι άνθρωποι και τα παιδιά απαντούν όσο πιο γρήγορα μπορούν:
-Πώς λέγεται ο άνθρωπος που γράφει βιβλία;(συγγραφέας)
-Αυτός που γράφει ποιήματα;(ποιητής)......
Η κατασκευή της εβδομάδας ήταν ένα βιβλίο, όπου έγραφε πάνω του μηνύματα όπως "αγάπα με","διάβασε με","μη με σχίζεις"....



Την Παρασκευή επισκεφτήκαμε την δανειστική βιβλιοθήκη της Χαριλάου, όπου ο υπεύθυνος εκεί μας είπε κάποια πράγματα για τα βιβλία και για την βιβλιοθήκη,διαβάσαμε παραμύθια και επιλέξαμε αυτά που δανειστήκαμε.


Στον δρόμο για την βιβλιοθήκη κάναμε μια στάση στο πάρκο όπου κάναμε τσουλήθρα,κούνια και τραμπάλα και το ευχαριστηθήκαμε πολύ!


Η εβδομάδα μας τελείωσε πολύ όμορφα με αυτή την εκδρομούλα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου